Weimaraner Klubben

Dansk Weimaraner Klub deltager i samarbejdet om Unghundetest UT og Avlstest AT. Oplysninger om racen og dens standard, aktiviteter og hvalpeliste, fås ved at besøge klubbens hjemmeside

Weimaraner

Kort racebeskrivelse:


Weimaraneren er selvsikker, passioneret, temperamentsfuld og skarp overfor vildt, men ikke agressiv.

Den arbejder godt i både vand og på land og har et meget systematisk, udholdende og effektivt søg. Hundene er temmelig energiske, meget loyale og kendt for at have en bemærkelsesværdig god næse.

Weimaraneren er en fantastisk livsledsager, som knytter sig meget til sin familie og nyder nærhed og omgang med mennesker.

Weimaraneren er en middelstor hundetype, der af udseende giver et funktionelt, formskønt og muskuløst indtryk. Weimaraneren har karakteristiske ravfarvede øjne, der, mens den er hvalp, er himmelblå. De giver sammen med de brede, lange og højt ansatte ører et intelligent og opmærksomt udtryk.

Hvor tyskerne primært ønsker en rolig søgende hund med høj prioritering af arbejdet efter skuddet, har de danske forhold og ikke mindst det danske markprøvesystem vendt udviklingen herhjemme mod en hurtigere hund med større søgsmønster.